«Πέταξε» για τους «16» του Conference League η ΑΕΚ
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:
Η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε τη Σκεντίγια με το στενό 1-0 και διατηρήθηκε στην πρώτη οκτάδα της διοργάνωσης
Συνεχίζει να γράφει ιστορία η ΑΕΚ! Η ομάδα της Λάρνακας πανηγυρίζει από ψες την απευθείας πρόκρισή της στους «16» του Conference League, κερδίζοντας στην Αρένα, έστω και δύσκολα, την μαχητική Σκεντίγια με 1-0. Πολύ μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ. Οι κιτρινοπράσινοι αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω για περισσότερα από 35 λεπτά, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν και προς το τέλος του αγώνα πήραν το ζητούμενο. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στην League Phase του Conference League!
Η ΑΕΚ ήταν νωθρή και ασύνδετη στο πρώτο ημίχρονο. Σε κανένα σημείο δεν έπιασε καλό ρυθμό, ούτε έβαλε ένταση στο παιχνίδι της. Είχε σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή φάσεων σε κανονική ροή αγώνα και αυτό δεν ήταν άσχετο με τις κτυπητές απουσίες που είχε στη μεσαία γραμμή (βλέπε Ρόντεν, Πονς, Σουάρες). Παρτενέρ του Λέδες στον κεντρικό άξονα ήταν ο Μιραμόν, σε μία άγνωστη, γι’ αυτόν, θέση. Χαρακτηριστικό της αδυναμίας των κιτρινοπράσινων να πατήσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ ήταν το γεγονός ότι η μοναδική μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησαν σε ολόκληρο το 45λεπτο προήλθε από στατική φάση, όταν στο 16΄ κεφαλιά του Μιλίτσεβιτς έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 43΄ ακυρώθηκε, ως οφ σάιτ, γκολ του Ιβάνοβιτς. Η Σκεντίγια ήταν καλά στημένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρόσεξε ιδιαίτερα τον ανασταλτικό της μηχανισμό και επιχειρούσε ν’ απειλήσει στην κόντρα, δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες προυποθέσεις στα καρέ του Αλομέροβιτς.
Χρυσή αλλαγή ο Ανγκιέλσκι
Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο αποφασιστικά και στο 53΄ ανέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού αποβλήθηκε ο Λατίφι μετά από εγκληματικό μαρκάρισμα πάνω στον Εκπολό. Με την συμπαράσταση περίπου 4.000 οπαδών τους, οι γηπεδούχοι έβαλαν περισσότερο ενέργεια στο παιχνίδι τους, έκλεισαν τους Σκοπιανούς στο μισό γήπεδο, και πάλι όμως δυσκολεύονταν στη δημιουργία καθαρών φάσεων, αφού έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Στο τελευταίο 20λεπτο η ΑΕΚ έπαιξε με φουλ επιθετικό σχήμα (μέσα οι Ανγκιέλσκι και Καμπρέρα) και στο τέλος ανταμείφθηκε. Στο 82΄ ο νεαρός Γκονζάλες παραλίγο να στεφθεί σκόρερ, αλλά στο επόμενο λεπτό (83΄) ήλθε η λύτρωση για την ΑΕΚ με τον Ανγκιέλσκι να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίκτυα (1-0). Οι παίκτες της Σκεντίγια έκαναν υπερπροσπάθεια, αλλά δεν άντεξαν στην πίεση των Λαρνακέων.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης
Τέλος του αγώνα
-Μετά το γκολ η ΑΕΚ είναι έβδομη και, όπως είναι τώρα τα δεδομένα, πάει απευθείας στους «16»
83' - ΓΚΟΛ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέδες, ο Εκπολό έκανε την κεφαλιά και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της περιόχης όπου ο Ανγκιέλσκι από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα
82' -Μεγάλυη ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Γκονζάλες να κάνει το σουτ και τον Γκάγιε με υπερένταση να διώχνει σε κόρνερ
80'- Σουτ του Εκπολό, σε ετοιμότητα ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων μπλοκάρει τη μπάλα
52' - ΚΟΚΚΙΝΗ. - Απευθείας κόκκινη στον Λατίφι για επικίνδυνο φάουλ πάνω στον Εκπολό
Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου
Τέλος πρώτου ημιχρόνου
43' - ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφθασε στον Ιβάνοβιτς που με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
16'- Σε πολύ καλή θέση ο Μιλίτσεβιτς έκανε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρούμπιο, η μπάλα έφυγε για λίγο εκτός
5' - Από πλάγια θέση το σουτ του Γουέμπστερ, διώχνει σε κόρνερ ο Αλομέροβιτς
1' - Έναρξη του αγώνα
AΕΚ: Aλομέροβιτς, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία (68' Καμπρέρα), Ναούμ (Γκονζάλες), Λέδες, Μιραμόν, Ιβάνοβιτς, Ρούμπιο (90+2' Σαμπορίτ), Μπάγιτς (68' Ανγκιέλσκι).
ΣΚΕΝΤΙΓΙΑ: Γκάγιε, Τρούμτσι, Φετάλ, Κακ, Γουέμπστερ, Ραμαντάνι, Γκάκα (59' Αλχάσαν), Σπαχίου (71' Μάζαρι), Ζεινουλάι, Λατίφι, Ιμπραΐμ (59' Τάμπα).
ΣΚΟΡΕΡ: 83' Ανγκιέλσκι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78' Εκπολό / 43' Τρούμτσι, 53' Ιμπραΐμ
ΚΟΚΚΙΝΗ: 53' Λατίφι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανφρέντας Λουκγιαντσούκας
Α’ Βοηθός: Μανγκίρντας Μιράουσκας
Β’ Βοηθός: Αλεξάντρας Στεπάνοβας
4ος: Βίλιους Παουλάουσκας
VAR: Ντονάτας Σίμενας
AVAR: Ορέστας Αμπραμαβίτσιους
