Η συνεπέστατη Ομόνοια, η... παγίδα της Αράζ και η ανάγκη για στελέχωση

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Δημοσιευτηκε:

Η συνεπέστατη Ομόνοια, η... παγίδα της Αράζ και η ανάγκη για στελέχωση

Δεν πρέπει να παρασυρθούν οι πράσινοι από την ευκολία με την οποία πήραν την πρόκριση επί της Τορπέντο

Είναι λογικό να υπάρχουν χαμόγελα ικανοποίησης στην Ομόνοια. Όχι γιατί έκανε κάποιο κατόρθωμα αποκλείοντας την Τορπέντο, αλλά γιατί έβγαλε θετικό πρόσωπο και στον δεύτερό της επίσημο αγώνα. Και για τους αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου, παρουσιάστηκε συνεπέστατη. Αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στον Χένινγκ Μπεργκ που διάβασε καλά την αντίπαλο μαζί με τους συνεργάτες και καθοδήγησε τους παίκτες του με τέτοιο τρόπο, που δεν επέτρεψαν στην Τορπέντο να το πιστέψει. Ούτε στο πρώτο ματς, αλλά ούτε στον επαναληπτικό, εκεί που είχε το κοινό της.

Η Ομόνοια ήταν σοβαρή και με τις... πινελιές του Στέφαν Γιόβετιτς έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος της. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός σκόραρε δις και έφτασε τα τρία γκολ. αφού ήταν αυτός που έκρινε και το ματς στη Λευκωσία. Το θετικό είναι πως ξεμπούκαρε και ο Σεμέδο που βρήκε δύο φορές δίχτυα. Ο Αφρικανός κατά κάποιο τρόπο «επανόρθωσε» για τις πολλές ευκαιρίες στην αναμέτρηση του ΓΣΠ.

Κατά κάποιο τρόπο κόπασαν οι «φωνές» για τη στασιμότητα στα μεταγραφικά, αφού πέραν από τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που λόγω τραυματισμού ήταν εκτός ευρωπαϊκής λίστας και θα επανέλθει, δεν υπήρξε άλλη κίνηση. Η Ομόνοια στηρίζεται στον περσινό της κορμό που έχει ποιότητα, όμως είναι οφθαλμοφανές πως απαιτείται ενίσχυση. Και ποιοτική και ποσοτική. Και δεν σημαίνει ότι επειδή πέρασε χωρίς... ιδρώτα, δεν πρέπει να πιεστεί για την απόκτηση μέσου (προτεραιότητα), αμυντικού και επιθετικού.

Τα... μάτια δεκατέσσερα

Η πρώτη... αποστολή τελείωσε. Ακολουθεί τώρα η Αράζ, που μόνο και μόνο γιατί έριξε εκτός τον Άρη Θεσσαλονίκης, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Αζερμπαϊτζάν (19:00) και ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ (20:00). Μία ομάδα που ιδρύθηκε αρχικά το 1967 και εδρεύει στο Ναξιβάν και έπειτα από διαλύσεις και επανεκκινήσεις, επανιδρύθηκε το 2013. Το 2023 επέστρεψε στην Α΄ Κατηγορία του αζέρικου ποδοσφαίρου και παίζει στην Ευρώπη, έχοντας κατακτήσει την περσινή σεζόν την 3η θέση.

Προπονητής της είναι ο Ελμάρ Μπαχτσίγιεφ, τον οποίο η Ομόνοια αντιμετώπισε το 2023 καθώς ήταν προπονητής της Καμπάλα, με το τριφύλλι να κερδίζει και τα δύο ματς (3-2 εκτός, 4-1 εντός). Η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει την Αράζ στην «Dalga Arena», μιας και το γήπεδο της Αράζ δεν καλύπτει τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Εκεί έπαιξε και πέρσι κόντρα στη Ζίρε χάνοντας με 1-0, έχοντας όμως κερδίσει στο ΓΣΠ με 6-0 και ήταν ουσιαστικά αδιάφορη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.