Πάλεψε o Τζιακουρής αλλά δεν τα κατάφερε
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Ο Κωνσταντίνος Τζιακούρης έκανε υπερπροσπάθεια απέναντι στον Yecong Mo, αλλά δεν ήταν αρκετό, αφού ηττήθηκε με 2-0 (7-6, 6-1) και έμεινε εκτός συνέχειας των Πανεπιστημιακών Αγώνων αντισφαίρισης στο Έσσεν της Γερμανίας.
Ο Κύπριος τενίστας μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και κοίταξε στα μάτια τον Mo, προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ. Ο αγώνας ξεκίνησε με μεγάλη ένταση με τους δύο αθλητές να τα δίνουν όλα για να πάρουν το προβάδισμα. Χέρι-χέρι Τζιακούρης και Μο οδηγήθηκαν μέχρι το 3-3 και κάπου εκεί άρχισαν τα μπρέικ. Ο πρωταθλητής μας προηγήθηκε με 4-3, αλλά δεν κράτησε το σερβίς του, με τον Κινέζο να απαντά ξανά με μπρέικ. Ο Τζιακούρης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ξανά απάντησε με μπρέικ, αλλά πέταξε ξανά την ευκαιρία για να πάρει το σετ (5-5). Εκεί, οι δύο τους κράτησαν το σερβίς τους και ο αγώνας οδηγήθηκε σε τάι μπρέικ. Ο Τζιακούρης έδωσε τα πάντα, αλλά στο κρίσιμο σημείο έμεινε από δυνάμεις και έτσι έχασε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ.
Στο δεύτερο σετ, ο νεαρός τενίστας προσπάθησε να ξανά μπει στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά έχασε την αυτοπεποίθηση του και έβγαλε σημάδια κούρασης. Ο Μο εμφανίστηκε πιο έτοιμος και πιο προφανώς πιο φρέσκος (αφού ήταν τυχερός και προκρίθηκε με κλήρωση από τον α’ γύρο) και έτσι κατάφερε να κερδίσει και το δεύτερο σετ (6-1) και συνάμα το παιχνίδι.
Παρόλα αυτά, ο Τζιακούρης έδειξε κάποιες στιγμές σημάδια από την ποιότητα και το πλούσιο του ταλέντο του. Μπορεί να αποκλείστηκε απ’ αυτό το τουρνουά, αλλά οι εμπειρίες που αποκόμισε μπορούν να τον βελτιώσουν.